събота, 24 юни 2017 г.

Салата с пресен грах и зелен фасул / Green Bean and Pea Salad


Салата с пресен грах и зелен фасул / Green Bean and Pea Salad

Продукти:
за около 4 порции

1 малка зелена салата,
около 150 гр. пресен грах,
около 200-300 гр. зелен фасул,
1 морков,
2 твърдо сварени яйца
2 стръка пресен лук,
половин глава червен лук,
1 с.л. ситно нарязан пресен копър

Дресинг: 
5 с.л. зехтин,
3 с.л. балсамов оцет,
1  ч.л. горчица,
1 счукана скилидка чесън,
2 равни с.л. мед (течен, а не захаросан),
щипка прясно смлян черен пипер,
сол на вкус



    Начин на приготвяне:
  • Грамажът на граха е само за зрънцата, т.е. пресния грах трябва да е изронен от шушулките. Сварете граха в подсолена вода. Когато е готов го извадете, изплакнете със студена вода и го оставете да се отцеди добре.
  • Почистете зеления фасул, пуснете го в тенджера с вряща подсолена вода и го варете около 5-8 минути. Зеленият боб не трябва да се свари напълно, а да остане леко хрупкав. След като е готов го извадете от водата и го оставете да се отцеди добре.
  • Поставете в салатно плато или купа сварения и отцеден грах и бланширания и отцеден зелен фасул. Прибавете измитата и накъсана на парчета зелена салата. Добавете нарязания зелен лук и нарязания на тънки слайсове половинка червен лук. Обелете и измийте моркова. Нарежете го с помоща на белачката за картофи на тънки лентички и ги сложете при останалите продукти. Накрая добавете копъра и разбъркайте внимателно.
  • Смесете продуктите за дресинга в малко бурканче, затворете го с капачка и го разклатете енергично като шейкър, докато всичко се смеси много добре. 
  • Подправете салатата с дресинга, отгоре поставете нарязаните на кръгчета твърдо сварени яйца и сервирайте веднага.




Няма коментари:

Публикуване на коментар